Julefokosten 2011

Et udsnit af Koldinghus Borgruin med de flotte limtræsfag.

Ankomsten til Kolding Banegård. Fra venstre: Tonny - Per - Knud - Heinrich

Rundvisning på Koldinghus

Detalje med søjle og spærfag. En teknisk præstation, da disse trækonstruktion blev fremstillet. ikke undersøgt, men vel for 30 år siden.

Klik på småbilleder nedenfor og fuld skærm. Se billederne enkeltvist.

Log d. 14.11.2011


Julefrokosten 2011 på Koldinghus, søndag d. 13.11.2011.

Vores forrige samlingspunkt var Aksel´s 60 års fødselsdag i januar 2010, der kom ret efter vores store arrangement med 40 års jubilæum i 2009. I mellemtiden er der løbet meget vand i sundene. Omdrejningspunktet er forsat denne hjemmeside ,www.rotaran.dk,  og vi besluttede tidligere, at al indkaldelse til nye møder udelukkende vil foregå via hjemmesiden. Hjemmesiden har omvendt haft økonomiske trængsler, idet ikke alle besætningsmedlemmer har betalt dét bidrag der gør, at siden fortsat lever. Siden har derfor været tæt på nedlukning pr. 31.12.2011. Regnemanden ytrede sig om, at han gerne ville give et bidrag og i øvrigt opfordrede til et møde og julefrokosten kom derfor i stand.

Punkter på dagsordenen var derfor: Gensynsglæde - hjemmesidens økonomi - fælles oplevelser.

Deltagerne var hardcore: Tonny, Heinrich, Per og Knud. Vi mødtes kl. 12 på banegården i Kolding. Gensynsglæden var stor. Tog en taxa under højlydte kommentarer - taxamanden fik sig et grin - op i byen til Koldinghus, hvor vi startede med en rundtur på borgen. En fantastisk historie og et nænsomt og imponerende restaureringsresultat. Se nogle fotos nedenfor af de limtræsfag, der holder taget. Som træmand husker jeg stadigvæk den omtale dette træarbejde fik for mange år siden. En teknisk præstation. Indendørs var der udstillet en kæmpe sølvskat af både gammelt sølvtøj og fajance og nyere design af kendte sølvsmede. Flot arbejde! Så gik turen op i tårnet - mange trin! Det var turen værd ... en fantastisk udsigt over hele Kolding. I gamle dage kan skiftende konger i god tid have set de grænseoverskridende banditter og pirater nærme sig.
Fortsat et imporerende befæstningsværk. Som Regnemanden sagde: Det har sgu´taget noget tid, at grave dén voldgrav ud med spade og skovl!
Nu begyndte sulten at gnave - så ned ad alle trapperne - ud i gården og klappe hesten (der var hele 2 levende!) og ned i fangekælderen - til Café Koldinghus. Spændende hvælving - søde servitricer: Meget søde! - og dertil en menu med julesild og pariserbøf og specialbrygget stærk øl med god snaps! Så kom de gode historier på bordet! Bl.a. om dengang i Skagerak, da Rota og Nymfen jagtede en dansk U-båd under en øvelse. Vi fangede krabaten - smed 3 håndgranater=du er opdaget! - op kom så en russisk U-båd! Stor opstandelse! Resten af historierne er bortsencureret af SOK, PET og os!

Sidste punkt på dagsordenen var hjemmesidens økonomi.
Knud fremlagde regnskab med underskud og spurgte ind til en løsning.
Regnemanden ville igen spytte i kassen. Så fik vi nok og udnævnte ham til æresmedlem og æresmedlemmer betaler naturligvis ikke medlemsgebyr!
Per var bagud med sit gebyr for 2011. Til gengæld dækkede han kasseunderskudet ind, betalte det skyldige gebyr og så fremlagde Per en garantiordning for 2012, der gør, at hjemmesiden fortsat lever i 2012, såfremt øvrige besætningsmedlemmer ellers får sig taget sammen denne gang og betaler enhvert sit!
Heinrich har altid betalt til tiden. Det gjorde han også denne gang med det nye gebyr for 2012, der snart præsenteres for alle øvrige besætningsmedlemmer. Så finanstopmødet endte med, at foreningens hjemmeside fortsat består og har en fremtid. EU kan lære noget!

Så var mødet forbi og vi gik ned i byen, hvor vi fandt os en café. En god kop kaffe og så tilbage til banegården, hvor vi fik taget afsked med hinanden med en stående invitation fra Per:

Næste forår på Per´s gård til en week-end i det fri med bål, grin og bægerklang! Vi glæder os!