Læsø - 2014

Velkommen til Læsø siger Søren! Festmiddag fredag aften med selvplukkede kantereller. Søren ved, hvor de gemmer sig. Godt!

Masser af tid til fordybelse med den skønneste udsigt til havet.

Et par gode historier og en flækket træsko!

Jørgen og Anna kom sejlende til Læsø om fredagen.

Vi er hinandens gode publikum.

Frokost er råkost med alt godt fra havet - og Bente´s egne pølser og Lisbet´s røgede.

- Men forud for de gode middage lidt hårdt slid i skoven med at finde kanterellerne. Der gemmer sig godt.

Stadig med friskt mod og ved muffen med bilen fyldt med kantereller, går turen tilbage til sommerhuset.

Så er vi ankommet til Saltsyderiet. Hér har man udvundet salt af indsøer i hundrede af år.

Det kræver nogle gode faciliteter og masser af brænde, hentet i skovene på Læsø.

Den rene idyl - og masser af salt til "turist-priser". Vinterens vejsalt hentes vel i Mariager?

Det ligner jo et rent torturkammer - men er såmænd ét af dé kar, hvor man inddamper salt. Saltsyderen fortæller sydende historier.

Søren og Heinrich får sig lige en lille sydet snak i saltdampene.

Læsø er berømt for sine tangtage, der blev udført af kvinderne på øen. Mændene var over alle bjerge. Ude at fiske sild. Taget hér på "Hedvig´s Hus" er over 350 år gammelt! Gad vide, om der var 2 års fabrikationsgaranti dengang?

Ja - det ligner jo et hus, der er bygget under en bakke (!).

SLUT - eller begyndelsen på enden.

Fra torsdag den 7. august til søndag den 10. august 2014
tog Rotaranerne til Læsø på besøg hos Lisbeth og Søren i deres dejlige sommehus.
Følgende deltog:
Søren & Lisbeth, Aksel & Bente, Ole & Birte, Jørgen & Anna, Heinrich samt Knud.

Det blev en uforglemmelig tur. Turen startede for nogle med DSB fra Fyn over Skanderborg og til Frederikshavn, men Aksel og frue tog turen med bil og campingvogn. Jørgen og Anna tog  søvejen igennem Limfjorden, op til Frederikshavn og videre til Læsø. Søren tog imod ved Læsø-færgen og selskabet kørte i kortege med Aksel og Søren ud til sommerhuset, hvor Lisbeth tog imod. Klokken var efterhånden blevet henad 22. Vi gik hurtigt til ro. Næste morgen tog vi over middag på svampetur i skoven, hvor vi alle sammen blev klogere på svampe og især på kantareller. Lige en tur nedenom havnen, hvor vi købte ind. Fisk, skaldyr og proviant. Festmiddag om aftenen med vin ad libitum, skaldyr og kantareller, tilberedt af mange kokke og chefkokken Søren. Aksel trak det bekymrede flygel i halen og vi sang hele natten. Næste morgen kom vi igang igen op ad formiddagen og så gik turen til Saltsyderiet, Hedvig´s Hus med det 350 år gamle tangtag og ned til havnen igen efter mere fisk. Igen var chefkokken Søren på banen med stegte sild og søtunge med akvareller.
Lørdag aften tidligt til ro og op og med færgen ved 9-tiden søndag morgen. Vi fik sagt farvel til Lisbeth og Søren efter nogle skønne dage på Læsø. Så gik turen hjemad med færgen og DSB, mens Aksel og Bente så sig om på Læsø og Jørgen sejlede hjem med en ny gast, mens Anna tog hjem
med mere sikkert land under fødderne. Jørgen havde så en våd og hård tur hjemad med 3 meter høje bølger og utætte koøjer. Jørgen er en letmatros i sværvægterklasse efterhånden. Alle nåede hjem i god behold. Vi viser efterfølgende nogle fotos fra turen. Tak til Lisbeth og Søren for deres store gæstfrihed og tak til alle Rotaranerne med fruer for en herlig week-end!